Rotecom S.R.L

Str. Livezeni 69 Targu Mures
Jud. Mures

Tel/Fax:
0265-258177
0265-258178

E-mail:
office@geam-termopan.eu
Geamul termoizolant, popular recunoscut sub denumirea de geam termopan, este o unitate de vitraj compusa din 2 sau mai multe foi de sticla taiate la dimensiune, foarte bine spalate si asamblate vertical de o parte si de alta a unei baghete distantier, pe care s-a aplicat in prealabil sigilant butilic si care a fost umpluta cu sita moleculara in proportie de minim 70% pentru absorbtia umezelii din interiorul geamului termoizolant. Acesta unitate se etanseaza apoi de-a lungul baghetei distantier cu sigilant poliuretanic, sigilant polisulfid bicomponent, hotmelt sau sigilant siliconic pentru asigurarea unei etansitati cat mai ridicate, care va asigura o productie termica si acustica de foarte buna calitate. Societatea noastra realizeaza a-II-a sigilare respectiv cea exterioara cu polisulfid bicomponent (Thiokol), aceasta fiind una dintre cele mai bune solutii, in acest moment, pentru o sigilare calitativa si durabila.

Geamurile termopan comandate la dimensiuni fixe se realizează intr-o variata combinaţie de geamuri: geam float clar-geam float colorat; geam float clar geam float reflectorizant; geam float clar geam float clar; geam float clar-geam antiefractie; etc. Performantele diferitelor tipuri de geamuri termoizolante se evidenţiază prin coeficientul de transfer termic – „U” – măsurat in W/mpK˚. Cu cat coeficientul „U*” este mai mic, cu atât pierderile termice sunt mai mici.

Pachetul de geam termopan cel mai des utilizat are grosimea de 24 mm si este format astfel: un geam float de 4 mm + o bagheta distanţier de aluminiu de 16mm + un geam Low-E, Float sau alt tip de sticla de 4 mm.

1. Geam cu sticla Float.
Sticla float este o sticla transparenta, de înalta calitate, obţinuta prin procedeul de fabricaţie flotare, procedeu ce garantează fete perfect paralele si plane ale sticlei.
Geamul termopan float clar poate folosi sticla cu grosimi între 3 si 10 mm, în funcţie de necesitaţi si acoperă o gama larga de aplicaţii care necesita geam neutru transparent.

                          Caracteristici :

   • Grosimea pachetului de geam termopan: 24 mm
   • Alcătuirea geamului: F4+16+F4
   • Factor U al geamului: 2,7 W/mpK

2. Geam cu Low-E.

Prin utilizarea unei foi de sticlă de joasa emisivitate rezulta reducerea drastica a pierderilor de căldura, coeficientul de transfer al căldurii micşorându-se de la 2,7 W/mpK pana la 1,4 W/mpK. In cazul umplerii spaţiului dintre foile de sticla cu gaz mai greu,cu o conductivitate termica mai mica (argon, in general), acest coeficient va fi de 1,1 W/mpK. Totodată creste coeficientul de confort al încăperilor si se reduce senzaţia de rece din apropierea suprafeţelor de sticla.

Caracteristici :

   • Grosimea geamului: 24 mm
   • Alcătuirea geamului: F4+16+LWE4
   • Factor U al geamului: 1,4 W/mpK

3. Geam cu protecţie solara.
Acest tip de geam se obţine prin folosirea in cadrul pachetului termoizolant a sticlei reflectorizante . In acest fel se asigura reducerea cantităţii de lumina si căldura provenita din radiaţia solara. Cele mai importante tipuri de sticla cu protecţie solara sunt: - sticle colorate în masă, - sticle reflexive.

Caracteristici :

   • Grosimea geamului: 24 mm
   • Alcătuirea geamului: F4+16+RFL4
   • Factor U al geamului: 1,4 W/mpK

4. Geam cu protecţie fonica si protecţie la şocuri.
Se utilizează sticla duplex compusa din doua sau mai multe foi de sticla asamblate intre ele folosind una sau mai multe folii de butirat de polivinil (PVB).

 

*U = Acesta reprezinta fluxul de caldura care traverseaza 1 m2 de perete, la o diferenta de temperatura de 1oC intre exteriorul si interiorul încaperii..


   Copyright 2007 ROTECOM. All Rights Reserved. Home :: Despre noi :: Produse :: Despre sticla :: Cerere oferta :: Contact